020 662 69 69 info@bedvisieamsterdam.nl

Advies

Voor een persoonlijk advies bent u van harte welkom in onze winkel. U kunt uw vraag ook stellen via onze contactpagina en uiteraard kunt u ons ook bellen.

Dekbedden

Dekbedden vormen een essentieel onderdeel van uw slaapcomfort. Het juiste dekbed zorgt voor een prettig en behaaglijk slaapklimaat. Dekbedden moeten ook goed ventileren, zodat het behaaglijk warm blijft en niet broeierig warm wordt. Maar wel genoeg isoleren zodat het weer niet te koud wordt.

Buiten de verschillende dekbedvullingen, zijn er vaak een aantal uitvoeringen van dekbedden welke aangeduid worden in warmteklassen:

Warmteklasse 1: Winter dekbedden
Deze dekbedden geven veel warmte en zijn doorgaans geschikt voor mensen die het snel koud hebben in bed, of in een koude slaapkamer slapen.

Warmteklasse 2: All-season dekbedden
De meest voorkomende warmteklasse. Op een paar zeer warme of koude dagen na, is deze uitvoering geschikt voor het gehele jaar.

Warmteklasse 3: Voor/najaar dekbedden
Net iets minder gevuld dan een klasse 2. Voor personen die het snel warm hebben of mensen die in een goed geïsoleerd huis slapen, waar de temperatuur zeer constant is, kan dit dekbed ook het gehele jaar mee.

Warmteklasse 4: Zomer dekbedden
Deze dekbedden worden dun gevuld voor de warme zomermaanden.

4-seizoenen
Dekbedden bestaande uit 2 aparte lagen, noemen we een 4-seizoenen dekbed. Deze zijn zowel apart als samen te gebruiken. Meestal een combinatie van warmteklasse 3 en 4.

De keuze voor een bepaalde warmteklasse hangt van verschillende factoren af, zoals persoonlijke voorkeur, slaapklimaat, soort matras, enz.

Dekbedvullingen

Er zijn een aantal vullingen voor dekbedden, waaronder:

Donsdekbedden

Donsdekbedden zijn superlicht, vallen heerlijk soepel om het lichaam en voelen zeer zacht aan. Niet alleen isoleren donsdekken zeer goed, door de lucht tussen de dons ventileren ze ook uitstekend. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter en soepeler het dekbed zal aanvoelen. In onze collectie hebben wij 90% en 100% dons.

Wollen dekbedden

Deze dekbedden zijn behaaglijk warm in de winter en heerlijk koel in de zomer door hun uitstekende ventilatie en isolatie. Wol werkt eigenlijk als een natuurlijke airconditioning: de wolvezels bevatten veel lucht, en voeren daardoor snel vocht af. Zo blijft u heerlijk warm en droog. Daarbij zorgt lanoline (wolvet) voor een heilzame werking op spieren en gewrichten.

Syntetische dekbedden

Ook wel anti-allergische dekbedden genoemd. Niet zozeer door de gebruikte materialen, maar wel door het gemak van reinigen: synthetische dekbedden kunnen gewassen worden in de wasmachine. Goede synthetische dekbedden worden gevuld met holle, synthetische vezels die goed isoleren en ventileren. Ht gewicht van deze dekbedden zit tussen dons en wol.